Cara Mudah Singkir Toksin

ditaip Zana Mn jam 3:30 PM 1 komen

Cara Detoks dengan makanan
Cara Mudah Singkir Toksin
DETOKS, senang kata keluarkan racun/toksin dari badan. Kita mudah je terkena toksin dari makanan yang kita makan, udara yang tercemar, sisa metabolisme @ aktiviti tubuh kita sendiri. Badan kita sebenarnya Allah dah buat boleh buang racun sendiri melalui peluh atau air kencing. Tapi, lagi bagus kalau kita boleh turut bantu aktifkan lagi tubuh bersihkan racun

Best tau, efek dia kita akan rasa sendiri lebih lawas, kulit pun glowing je, sakit sendi, sakit punggung yang ringan-ringan semua akan hilang. Tenaga pun bertambah

Ada banyak cara untuk detoks, tapi kali ni kak zana nak share salah satu cara terbaik dan mudah je dengan makanan, jom laju-laju singkirkan toksin 😍

SAYURAN HIJAU
Boleh dimakan mentah atau nak lagi sedap campur buah buat jus. Kombinasi yang bagus untuk bantu usus keluarkan racun dari badan

KACANG HIJAU
Bagus untuk sistem pencernaan. Menyerap sisa-sisa racun yang terdapat pada lapisan usus

BAWANG PUTIH
Meransang usus untuk hasilkan enzim detoks untuk asingkan sisa racun dari sistem pencernaan

BUAH-BUAHAN
Kaya dengan pelbagai khasiat dan boleh membuang racun dari badan

AIR KELAPA
Bersihkan saluran pencernaan. Melawan bakteria dan kuman dalam tubuh. Tingkatkan daya tubuh badan jika diminum secara teratur

Semoga bermanfaat





Dah habis baca ke? Jangan lupa tinggal komen ◕‿◕



Kesempitan hidup? Amalkan surah ni

ditaip Zana Mn jam 11:45 AM 0 komen

Doa Dilimpahi Rezeki Tak Putus
Doa Murah Rezeki dan Cepat Kaya
Amalkan baca sebanyak 33x setiap kali selepas solat.
Insyaallah diberi rezeki yang tak pernah habis.
Salam jumaat





Dah habis baca ke? Jangan lupa tinggal komen ◕‿◕



Template Testimoni : design by Zana Mn

ditaip Zana Mn jam 3:58 PM 0 komen

Dulu kak zana buat template untuk produk Celebritylass sebab kak zana sebenarnya lemah sikit bab nak minta testimoni dari customer. Kihkih. Dulu laa, sebab tak reti nak minta feedback camne. Ada tu bila minta feedback pun jawab pendek je (sebab kak zana yang takde skill lagi masa ni, haha)

So, memandangkan masa tu kak zana lemah nak dapatkan testimoni best-best kak zana pun guna la skill mengedit bagi cun sikit testimoni yang geng-geng ejen sudi share dalam group. FREE JE. So, secara tak langsung diorang pun rasa seronok nak share dengan kak zana testimoni yang diorang dapat dari customer. Win-win la kann

Contoh hasil edit untuk produk Celebritylass :

design by zana mn

design by zana mn

Testimoni ni memang penting
untuk tarik perhatian prospek.
Ada orang beli produk sebab testimoni je, kan?

So, ni pulak yang order template testimoni
untuk produk Gula-Gula Kurus, Mince
Kali ni tak buat free dah.
Dah pandai minta upah sebab ada permintaan, kihkih





Nak tengok yang siap search je kat Instagram #GulaGulaKurus

so ni yang kak zana design untuk HQ,
untuk instagram kak zana saje nak buat
kelainan sikit sebab kak zana bosan semua upload gambar sama
Ala ngaku je la takleh hidup tanpa pink









Dah habis baca ke? Jangan lupa tinggal komen ◕‿◕



Bahaya Diet Yoyo ( Dah berjaya kurus, gemuk semula dengan drastik)

ditaip Zana Mn jam 11:20 PM 0 komen

Nak kurus cepat kemam Mince
Perbezaan Diet Yoyo dan Diet Detoks
Uolss pernah ke cuba diet giler-giler sampai berjaya turunkan berat alih-alih tak lama berapa bulan berat naik semula! Lepas tu uolss try lagi turunkan kali kedua ni LEBIH SUSAH nak turun pulak? Kejadian kejam ni dipanggil DIET YOYO dan sebenarnya DIET ni boleh merosakkan badan kita lebih teruk dari yang kita sangka

Kesilapan diet yang ramai suka buat sebab senang dan PERCUMA je - tak makan @ abaikan waktu makan. Yup, berat badan memang akan turun. Tapi uolss kena faham ini lah diet yang menjejaskan kesihatan dan PALING CEPAT untuk naik semula secara drastik

APA JADI BILA KITA TAK MAKAN?
- Otot kita akan rosak. Otot lebih berat dari lemak sebab tu berat badan turun cepat
- Badan tak dapat sumber nutrisi yang cukup
- Toksin semakin banyak dalam badan. Malah lebih pekat dalam badan kita
- Metabolisme semakin jatuh

Sebab tu bila uolss tiba-tiba mula makan macam biasa, berat akan naik dengan drastik. Apa sebenarnya cara terbaik untuk kuruskan badan? Uolss kena mula kawal makan dan MESTI jadikan detoks setiap bulan. So inilah sebenarnya peranan MINCE (kawal selera makan & bakar lemak) dan GCT (untuk detoks & bakar lemak)

ok itu sahaja. nak try?
Laju-laju whatsapp 01128511631 sementara ada harga combo ni atau nak mudah klik je link
http://blogformulapikatsuami.wasap.my
Jom merdekakan diri dengan berat badan idaman kita jomm





Dah habis baca ke? Jangan lupa tinggal komen ◕‿◕



Set Lengkap Mince Jimat Sehingga RM60 Sempena Bulan Merdeka

ditaip Zana Mn jam 12:00 PM 0 komen

Ok ni set lengkap paling best paling jimat dan paling awesome.
Hihi. Normal price RM285 taw sekarang hanya RM225 je

SET MINCE MURAH
SET LENGKAP MINCE

Apa yang ada dalam set ni? Check it out ladies

2 Botol Mince
Mince untuk kontrol selera makan dan dalam masa yang sama akan bakar semua lemak yang tak diperlukan. 2 botol cukup untuk consume sebulan. Rasanya sedap macam gula-gula sebab tu nama glemer dia gula-gula kurus taw. Yummie!

1 Gel Cool Rose
Ok gel ni pelengkap set kurus luar dan dalam. Untuk bakar lemak dan firmkan skin. So tak de la masalah kulit gelebeh walaupun berat uols turun agak cepat bila consume mince. Mana lemak degil tu elokla disapu gel ni. Baunya wangi sangat, tak melekit dan paling best sejukk

7 PEK GREEN COFFEE TEA
Cukup untuk 7 hari detox. Dalam sebulan kita perlu ambil 7 hari khas untuk detox so set ni memang dicipta khas untuk keperluan ni okay. Sebelum consume apa² suplemen sebaiknya uols detox dulu untuk max kan penyerapan vitamin yang kita ambil


ok itu sahaja. nak try?
Laju-laju whatsapp 01128511631 sementara ada harga combo ni atau nak mudah klik je link
http://blogformulapikatsuami.wasap.my
Jom merdekakan diri dengan berat badan idaman kita jomm





Dah habis baca ke? Jangan lupa tinggal komen ◕‿◕



Set Kurus Mince Combo Merdeka 2017

ditaip Zana Mn jam 11:12 AM 0 komen

Pilih-pilih nak yang mana?

Promosi Merdeka Mince 2017

Uolss boleh baca sebagai panduan set mana yang
paling sesuai untuk masalah uolss okay. Lets check it out


Set Mince Best Combo Bulan Merdeka 2017
Best Combo
Set BEST COMBO ni sesuai untuk uolss yang berat badan dah ok TAPI ada masalah lemak degil seperti buncit, peha besar tergesel sana sini siap terrkeluar api, lengan gelebeh, dagu berlapis. Untuk maintain berat badan pun sangat seswaii


Set Mince Awesome Combo Bulan Merdeka 2017
Awesome Combo
AWESOME COMBO untuk uolss yang baru first time nak test gula-gula kurus dan nak save bajet. kalau sebelum ni dah banyak kali beli produk kurus tapi asyik sakit hati susah nampak kesan & rasa trauma nak try produk kurus tapi hati rasa mauu YES ni set untuk uolss. Detox dulu dengan GCT tu untuk cuci kerak² dalam usus, buang toksin dan kempiskan perut tu okay lepastu baru lahh bom lemak dengan Mince


Set Mince Hots Combo Bulan Merdeka 2017
Hots Combo
Set HOTS COMBO ni sama je macam AWESOME COMBO cumanya uolss just tambah lagi RM60 dah dapat 1 botol Mince lagi. Normal price sebotol Mince RM100 tau. haa lagi jimat la kalau ambik set ni sebenarnyaa & lagi best cukup sebulan untuk uolss consume


Set Mince Magic Combo Bulan Merdeka 2017
Magic Combo
Kalau uolss nak try set lengkap untuk kurus keluaran DiMar, MAGIC COMBO ni pilihan terbaik okay. Mince untuk kontrol selera makan & bakar lemak. Gel untuk bakar lemak & firmkan skin dan GCT untuk detox & bakar lemak

So dah nampak mana yang berkenan di hati uols?
Laju-laju whatsapp 01128511631 sementara ada harga combo ni atau nak mudah klik je link
http://blogformulapikatsuami.wasap.my







Dah habis baca ke? Jangan lupa tinggal komen ◕‿◕



3 Punca Dagu Berlapis

ditaip Zana Mn jam 2:27 PM 0 komen

Ouch sakitnya tuhh di sini bila belek-belek muka kat cermin, ada 'double chin'. Kalau miow macam dalam gambar tu comey la jugak, tapi kalau kita yang perempuan ni boleh hilang seri muka.

Sebab Dagu Berlapis

Sebelum ni kak zana dah share tips untuk hilangkan dagu berlapis 5 Tips Hilangkan Dagu Berlapis tu kann. Tapi uolss kena ambik tau jugak apa punca terjadinya peristiwa dagu berlapis sebab penting tau. Kang buat penat je amalkan tips bagai tapi sejarah berulang

PUNCA : MASALAH BERAT BADAN
Kalau berat kita kategori 'overweight' atau 'obes' memang normal dagu berlapis. Tapi ada jugak yang terjadi lepas dah berjaya turunkan berat badan sebab kulit kat bawah dagu tu akan gelebeh. Ni berkait jugak bila terlalu laju turun berat badan. So, yang terbaik turunkan berat badan secara selamat dan tak drastik okay

PUNCA : PENAMBAHAN USIA
Semakin bertambah usia, metabolisme kita akan semakin rendah. Kalau tak reti nak jaga makan, lebih mudah jadi gemuk. Lemak yang terlebih tu akan berkumpul kat bawah dagu & rahang sebab kulit dah tak elastik tambah lagi kesan graviti. So, masa muda ni la dah kena jaga makan supaya masalah dagu berlapis susah nak timbul dan dalam masa sama boleh elak penyakit

PUNCA : POSTUR BADAN
Postur badan yang buruk ketika duduk. Tambah pulak zaman sekarang ni semua pakai smart phone so sambil main IG posisi kepala kita asyik menunduk je kan. Dagu yang takde lemak pon boleh terlipat jawabnya. hihi. Sepatutnya kita perlu rehatkan diri sekurang-kurangnya setiap sejam sekali. Waktu tidur pulak elakkan tidur dengan keadaan terlentang dengan 1 bantal di tengkok. Sebaiknya tak perlu pakai bantal terus atau guna 2 bantal & alas belakang badan sekali. Wahh macam best je tidur banyak bantal, rasa tak sabar pulak nak tidur malam ni kan

Semoga tips kat atas ni membantu. Laju-laju save info bermanfaat ni Kiss





Dah habis baca ke? Jangan lupa tinggal komen ◕‿◕



5 Tips Hilangkan Dagu Berlapis

ditaip Zana Mn jam 6:50 PM 3 komen

Wanita mana yg suka dagu berlapis kann. Kalau pakai tudung boleh la cuba sorok dagu, tapi kat rumah rahsia dagu berlapis akan terbongkar jua. Tak kan 24jam nak bertudung kott.

Tips Hilangkan Double Chin
5 Tips Hilangkan Dagu Berlapis

Badan berisi tapi kalau amalkan tips ni pun boleh runcingkan wajah tau. Yang kurus kalau tak pandai jaga pun, boleh muncul juga 'double chin' tu. So ladies, jom luangkan masa jap kak zana bagi ilmu penghapus dagu kedua itu Hahah

TIPS 1 : KRIM MENTEGA KOKO
Uolss boleh cari kat mana-mana farmasi krim ni. Caranya panaskan 2 sudu selama 30 saat dalam microwave. Lepas tu, sapu je kat tengkuk, leher dan sudut rahang. Biarkan 5 minit. Urut-urut ke arah atas untuk kesan berganda okay. Boleh amalkan tips ni 2 kali sehari sebelum mandi pagi dan sebelum tidur

TIPS 2 : SENAMAN KEPALA
Ok tips ni paling senang nak buat. Pastikan badan tegak. 5 putaran untuk 1 set. Amalkan 3 set senaman ini setiap hari, percayalah uolss akan ucapkan selamat tinggal pada dagu berlapis tidak lama lagi

TIPS 3 : KUNYAH GULA-GULA GETAH
Pilih yang tanpa gula, dan tipsnya uols kena kunyah dengan mulut terbuka. Bukan je masalah dagu berlapis settle, wajah akan lebih langsing, malah gigi akan bersih dan nafas lebih segar

TIPS 4 : KURANGKAN GULA
Punca lemak tersimpan kat pipi dan dagu ialah sebab tak kawal ambil makanan/minuman manis. Jadi, cuba kurangkan gula, banyakkan minum air kosong

TIPS 5 : SENAMAN DAGU
Dalam posisi duduk, tegakkan postur badan dan dongakkan kepala secara perlahan pandang ke atas. Sambil itu, lakukan gaya duck face selama 5 saat. Ulang 5 - 10 kali. Amalkan setiap hari ketika bangun dari tidur untuk efek lebih cepat

Semoga tips kat atas ni membantu Kiss





Dah habis baca ke? Jangan lupa tinggal komen ◕‿◕



Segmen Top Bloglist Haslina:August 2017

ditaip Zana Mn jam 11:33 PM 6 komen

 Segmen Top Bloglist Haslina:August 2017

Wahh rezeki betul sempat join lagi. Esok dah tarikh last.
Jom join, sempat lagi tuu

Segmen Top Bloglist Haslina:August 2017





Dah habis baca ke? Jangan lupa tinggal komen ◕‿◕



Kebaikan Pegang Tangan Pasangan

ditaip Zana Mn jam 3:33 PM 1 komen

Tips Suami Isteri

Wahh sweetnyaa dah 10 tahun kahwin pun
suami masih pegang tangan bila berjalan. Memang idaman isteri nak suami romantik tapi ada juga yang malu bila suami cuba
pegang tangan habis kena tepis. kiki

Sebenarnya pegang tangan ni bukan je boleh eratkan hubungan suami isteri
tapi boleh juga hilangkan stress dan buat jiwa tenang. Lebih menarik dah ada kajian yang terbukti pegang tangan memang bagus untuk jantung kita, So, bila jiwa tenang dan tak stress boleh elak macam-macam penyakit bila dah tua nanti.

Jangan lerr time bercinta je sibuk nak pegang tangan bila dah kahwin anak jadi alasan. Ye, betul. Memang susah sikit bila dah ada anak lagi plak bila anak rapat dengan ayah dia tak bagi mama pegang ayah, cewah tiba-tiba citer pengalaman sendiri. Tapi pandai-pandai la curi kesempatan ok, jangan la langsung tak nak pegang tangan pasangan

Berpegangan tangan dengan pasangan bukan bermakna kita lemah, tidak bebas dan suka bergantung pada orang lain tapi lebih kepada menghargai dan menjaga hubungan yang dibina supaya terus kekal bersama.

lepas ni kena banyak kan pegang tangan pasangan ye.. Sayang kena tunjuk jangan sorok-sorok. gituu







Dah habis baca ke? Jangan lupa tinggal komen ◕‿◕



Kata-kata Pengajaran dan Motivasi #1

ditaip Zana Mn jam 8:56 AM 3 komen

Kata-kata Semangat dan Motivasi

Jagalah akhlak supaya tidak menyakiti orang lain dengan kata-kata yang diucap, yang ditaip, dan perbuatan kita





Dah habis baca ke? Jangan lupa tinggal komen ◕‿◕



Dah Makan Tapi Masih Lapar?

ditaip Zana Mn jam 6:05 PM 7 komen

Ehh pernah ke kadang-kadang rasa diri macam tak normal (haha) sebab baru je lepas makan nasik tiba-tiba rasa macam lapar nak makan lagi?

Dah Makan Tapi Tak Kenyang

Badan kita ni memang ambik masa sikit nak dapat signal kenyang tu tau, tapikan sebenarnya ada jugak punca lain penyumbang kejadian misteri ni berlaku

So kak zana kongsikan 5 PUNCA DAH MAKAN TAPI MASIH LAPAR, ambik perhatian ladies terutama uolss yang nak kurus tu


PUNCA 1 : TAK SARAPAN
Nak cepat kurus katanya maka tak nak sarapan. Sarapan sikit sangat pun tak boleh tau. Sebab paras gula dalam darah akan jatuh so apa akan jadi? Sepanjang hari akan rasa lapar & asyik fikir nak makan je. Tipsnya, utamakan makanan bijirin dan protein. Perut akan rasa penuh sepanjang hari!


PUNCA 2 : MINUM AIR MANIS
Air manis akan kurangkan aliran darah dan akan tipu otak dan buat kita rasa masih lapar walaupun baru je makan sebab ia akan slowkan hormon leptin dlm badan kita yg bertanggungjawab beri signal kenyang


PUNCA 3 : BADAN KURANG AIR
Bila kita rasa dahaga, badan sebenarnya dah hilang kira-kira 2 cawan cecair badan. Bila badan kurang air, kita mudah keliru rasa lapar atau dahaga. So, kalau baru je makan rasa lapar lagi, cuba minum segelas air dan lihat perubahan dalam 15 minit

PUNCA 4 : TAK MAKAN SAYUR HIJAU
Sayur hijau contohnya bayam tinggi kandungan folat yang bantu elakkan berat badan naik dan rasa letih. Vitamin K dalam sayur juga akan kawal paras gula dalam badan so akan bantu kontrol rasa kerap lapar


PUNCA 5 : BOSAN
Kebosanan buatkan kita salah sangka perut lapar. Sebenarnya kita hanya perlukan sesuatu untuk alihkan tumpuan. So, lepas makan tu jalan-jalan sikit kat luar at least boleh bantu cernakan makanan. Kalau susah nak keluar, cari aktiviti yang gunakan tangan sepenuhnya contoh kemas rumah, baca buku, masuk instagram buat aktiviti up followers pun okay apa, confirm lupa nak makan, hihi

Semoga tips kat atas ni membantu.
Share dengan kawan-kawan uolss untuk info bermanfaat ni





Dah habis baca ke? Jangan lupa tinggal komen ◕‿◕



 

Copyright © 2017 Formula Pikat Suami | Hannah Marketing (002548446-P). All rights reserved | Sign in, MP Design