Upload Gambar Di Instagram Tanpa Smartphone

ditaip Zana Mn jam 1:08 AM



Assalamualaikum, saya ada update status di facebook tentang apps yang saya guna untuk upload gambar di instagram tanpa menggunakan smartphone. Ya, gambar latest di instagram saya @byzanamn saya upload guna desktop je. Apps yang saya
maksudkan ialah Gramblr.


Gramblr sangat membantu untuk
peniaga online yang aktif berniaga di Instagram.
Contoh jual tudung ada 20 design nak kena upload.
Belum kira gambar testimoni lagi.
So, bagi sesiapa yang nak kerja mudah macam saya,
sila ikut langkah di bawah.



Install dulu

1. Klik Gramblr


2. Lepas dah download, akan dapat file WinRAR ZIP macam ni.
Anda memerlukan WinZip untuk membuka fail tersebut.
Sekiranya tiada WinZip sila layari laman web
http://www.winzip.com/
untuk mendapatkannya.



3. Right klik mouse, extract file dulu



4. Hasil extract akan dapat Gramblr Apps seperti ini,
double klik mouse



5. Klik run



6. Shortcut icon Gramblr seperti ini akan terhasil.
Siap!




Cara Menggunakan Gramblr


Klik icon Gramblr.



1. Satu pop-up akan muncul,
masukkan username & password untuk Sign In ke Instagram anda



2. Klik Choose File dan cari gambar yang nak upload ke Instagram.


Gambar kena siap2 edit jika nak masukkan tulisan/no telefon etc.
Saiz Gambar perlu sama tinggi & lebar- Maximum 650px


Boleh ke http://webresizer.com/ untuk crop gambar
Hanya gambar dalam format JPG, JPEG sahaja dibenarkan.
Klik Upload.


3. Masukkan caption.
Saya copy paste je ayat-ayat semua termasuk hashtag.
Save Caption.



4. Siap!



5. Boleh cek instagram di smartphone untuk lihat gambar yang dah berjaya upload.
*Saya biasa cek guna Pixsta je


Cek Via smartphone


Cek Via Pixsta


Selamat Mencuba & Semoga Dilimpahi Rezeki





Dah habis baca ke? Jangan lupa tinggal komen ◕‿◕



6 komen:

Aqilah Azmi on 5:14 PM said...

Wow kak zana!!!!!!!!! <3
it is super coooool hehehehee.
nanti nak share boleh tak hihihi.

Mommy Pinky on 8:58 AM said...

Boleh dear, backlink ye..hihi ;D

sYiRa LoKMaN on 3:50 PM said...

CNTIKNYA BLOG NI :) SUKAA

taufik maria on 5:44 AM said...

yeay dah install... jap lg nak try. jemput ke teratak usang saya taufikmaria.blogspot.com

www.modernmumthingy.com on 2:46 PM said...

ooo baru tau boleh .... tapi utk pc lah ni kan

Zana Mn on 11:25 PM said...

@www.modernmumthingy.com

ye untuk pc, by d way ni tutorial 2013. the best way untuk guna IG tetap smartphone :)

:a :b :c :d :e :f

Post a Comment

 

Copyright © 2017 Formula Pikat Suami | Hannah Marketing (002548446-P). All rights reserved | Sign in, Design