Entry dengan Password

ditaip Zana Mn jam 6:02 PM



Key






 

 


Plain Text






 

 



Cipher Text






 

 


HTML Code




Standard
     
Inline
     
***








Entri rahsia @ personal mungkin diperlukan oleh kalian tak kesah la ape sahaja alasannya. Malu ke, perlukan privasi ke, saje nak tengok ada yang berminat nak baca ke. Hehe. Tak pun macam kes aku. Ngeh Ngeh
Ape pun, sila jangan lupa baca doa sebelum mulakan tutorial ni. Bimbang tak jadi ;)

Ok, macam biasa,

Dashboard / Layout / Edit HTML / Download Full Template
(penting sebagai backup!)
Cari code <head>
(Tekan Ctrl + f untuk memudahkan pencarian)

dah jumpa?

copy code dibawah nie, dan paste di bawah code <head> tadi









<script src='http://www.vincentcheung.ca/jsencryption/jsencryption.js' type='text/javascript'/>









SAVE!!

Ok, tamat di situ.

Sekarang, macam mana nak buat entri berpassword?

Masuk ke website ini CLICK










Di ruang Key boleh la masukkan password yang korang suke,




Di ruang Plain Text ialah bahagian entri anda. Copy & paste je.




Click Encrypt






Sebaik sahaja korang click Encrypt tu, automatik code html akan keluar. So, copy and paste sahaja di ruangan New Post & Publish Post.







Selamat mencuba :)










Dah habis baca ke? Jangan lupa tinggal komen ◕‿◕



18 komen:

Ryna Tri Asmara on 7:33 PM said...

thanks for the tutorial mommy :) nnt saya pun mau try :D

Boolat on 11:12 AM said...

saya pon mau try jugeee. tenkiu :)

Mommy Pinky on 3:26 PM said...

@Ryna Tri Asmara
oke, cube ye :)

Mommy Pinky on 3:27 PM said...

@Boolat
no biggie :)

liyana aziz on 3:39 PM said...

dah try! hehehe.. tq kak zana

puteriqaizyan on 4:53 PM said...

wah.baru nak tnye.hehe :p
tenx :)

hyprobulksms on 5:11 AM said...

Terima kasih kerana saya dapat ilmu baru untuk buat private post.

Nur SyafiQaH ZulkiflY on 8:20 PM said...

download tick expand widget tu camne mommy?

Mommy Pinky on 9:16 PM said...

@Nur SyafiQaH ZulkiflY
Download je syg, xyah tick expand widget..

Misz-sakura on 9:38 AM said...

mummy, thx tuk tutorial nih ye..hihi..muah sebijik kat mummy =)

Afaf Ouhh!!!!! on 1:17 AM said...

mommy, kenapa x jadik??
bila post dia kluar html code yg panjang tu..
:(

Siti Farhaanah on 10:22 PM said...

tak jadi pun ??

Salimah Ismail on 2:37 PM said...

mommy, nak tanya kalau nak buat disable right click pulak macam mana? :)

Cik Miera on 8:28 PM said...

mommy...mende ni untuk ape?knp kene ada private post?xpaham la..huhu

aenaBUNCEET on 11:03 AM said...

MommyPink , kenapa kena letak kat New Post ?? mcam pelik jee !! ^^

..::Srikandi Asytari::.. on 2:13 PM said...

tq MP. dah jd!

iqwanroslanni on 5:41 PM said...

tq

capital A on 8:58 PM said...

tq 4 the tuto

:a :b :c :d :e :f

Post a Comment

 

Copyright © 2017 Formula Pikat Suami | Hannah Marketing (002548446-P). All rights reserved | Sign in, MP Design