Ubah Smiley Cbox

ditaip Zana Mn jam 11:43 PM


Rasa nak buat tutorial pulak malam-malam gini. Kali ni nak share cara-cara ubah smilies @ emoticon di Cbox.

Ok,
Cbox yang memang dah sediakan smiley. Tapi versi yang boring macam ni.
Aloo, boringnyaa. Haha


So kita bagi gempak sikit jadi macam kat bawah ni ,


(Ini contoh Mommy Pinky punya tau!)

Caranya, gile kentang senang. Heh

Log In ke Cbox / Options / Smilies

Hasilnya seperti di bawah ni,

Tak payah teragak-agak REMOVE je semua smiley yang ada tu.
Ngahaha. Syuhh !



Ok, tiba masa nya untuk menggantikan dengan smiley yang lebih cute ;)
Bagi yang masih kurang arif bab url, Mommy Pinky cadangkan pergi ke emo.huhiho.com je.
Mommy Pinky tunjuk satu contoh ye.
Macam mana nak buat





Sila copy code Direct Link ye kawan-kawan

Paste code tadi pada bahagian URL
Jangan lupa tick dahulu Show Image Preview


Ruang code isi dengan smiley seperti ini :)
Ruang alt.code tu bolehla isi apa-apa yang sama maksud, contohnya hehe
Save!!

(updated : 14/06/10)
OPSS!!!
Mommy Pinky dapat banyak aduan, page emo.huhiho.com dah tak boleh view. Tak pe, Mommy Pinky akan tunjuk cara menggunakan image dari Glitter-Graphic. Lebih banyak pilihan lagi :)

Contoh : www.glitter-graphics.com/graphics/178500



Copy this HTML code to your (myspace) profile or website:


To post on Glitter-Graphics.com and forums, use this BB code:



Url gambar boleh diambil dengan mudah melalui BB Code. Ia terletak antara [img]Url gambar[/img]

iaitu,
[url=http://www.glitter-graphics.com][img]http://dl10.glitter-graphics.net/pub/369/369170ouydbetbmz.gif[/img][/url]
url gambar adalah bahagian yang di bold kan
Seterusnya, cara adalah sama seperti diatas :)

Jadi, bila blogger lain datang komen, automatik akan keluar emoticon cute korang tu.
Selamat mencuba!


Sapa-sapa yang tak berjaya tu, cuba sampai dapat ye. Hehe






Dah habis baca ke? Jangan lupa tinggal komen ◕‿◕



21 komen:

fatin hanani on 12:04 PM said...

wahh nak try la kak.cm best..hehe thanks :)

fatin hanani on 12:57 PM said...

kak fatin dah try hehe
tp cmpuq2
hello kitty 2 x bnyk hehe thanks kak

Mommy Pinky on 8:30 PM said...

Kak zana dah tgk dah..hehe..hello kitty byk kat glitter graphic, try la usha situ ;)

aNNiE iS aiNiey on 8:47 AM said...

tengs akak , pinjam tutorial ni . nanti credit kat akak yer . :)

ardinihumaira on 10:00 AM said...

best tutorial ni.. nak cuba gak :)

PENGSKODENGAN YANG TIDAK SENONOH DI TEMPAT AWAM

Mommy Pinky on 12:48 PM said...

aNNiE iS aiNiey, thanks dear :)

Mommy Pinky on 12:49 PM said...

ardinihumaira, mmg best..sila cuba sampai dapat ye..hehe :)

E.L.M.Y.R.A on 4:23 PM said...

AKAK, np sy xdpt nk p kt website http://emo.huhiho.com tu...xdpt nak msuk pon

E.L.M.Y.R.A on 4:25 PM said...

akak, bile sy nk bukak web tu..mcm ni ha dia display Forbidden

You don't have permission to access / on this server.

Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Mommy Pinky on 5:09 PM said...

@E.L.M.Y.R.A A'ah la, dah tak leh masuk..tak pe, boleh je pergi kat glitter graphic, byk juga emoticon cute kat situ..cara sama je :)
cari url dia.

Tak pun gi kat sini http://www.myem0.com/

url tu ambil kat BB code, dia antara [img] dan [/img]

contohnya, [url=http://www.myem0.com/][img]http://s269.photobucket.com/albums/jj72/myem0/03/pink-mushroom-001.gif[/img][/url]

url dia,
http://s269.photobucket.com/albums/jj72/myem0/03/pink-mushroom-001.gif

Wonder Mommy on 9:22 PM said...
This comment has been removed by the author.
IzzaH si pari pari on 11:30 PM said...

owh!sangat gembira sebab berjaya!
thanx mommy pinkie~~

Hakim Az on 9:36 PM said...

Thanks 4 sharing :)

Nur SyafiQaH ZulkiflY on 10:30 PM said...

Kenapa saya buat 15 smileys tpi yg kluar cuma 5 ? plez,,,,argh! :(

QaQa on 3:48 PM said...

akak;) maceh ya tutorial ni;) dah lame qa cari;)
simple je rupenye care die;) hehe..
tq kak! :)

++anis++ on 6:07 PM said...

mommy,,dah jdi r shoutbox tu..
cute t0l..
tgk cnie
princessdiary95.blogspot.com

Toudou Michiko on 5:57 PM said...

wah . . mamy pinky . . tadi lawat blog kite . . huuu . . sukenye . . tutorial i pon sye dah ikot . . sye pkai monkey ! coz saye memng minat gile kat monkey . . hihih . . tenx mamy pinky . . :x

Nyna ana ♥ on 1:11 PM said...

saye dh buat semua tapi time nk type msj die x kuar gmbr ponn~

mine :)) on 4:41 PM said...

thanks zati da buat , jadi la hehe :)

azyra rshad dear :) on 6:11 PM said...

salam..thanx cgt mummy pinky sis nyer tuto mmg best credit 100% larh..hehhehe
thanx giler :)

whatever gurlz.. on 4:04 AM said...

alaa... x ley laa... die kluar ______forbidden..
:(.. boley tlg nana x??? plizz..

:a :b :c :d :e :f

Post a Comment

 

Copyright © 2017 Formula Pikat Suami | Hannah Marketing (002548446-P). All rights reserved | Sign in, MP Design